Yleisöinfo


Täältä löydät tärkeää tietoa tapahtumavierailuusi liittyen.

YLEISTÄ

Voinko käydä testiajopäivän aikana alueen ulkopuolella?
Kyllä voit. Muista kulkea virallisen lippukontrollipisteen kautta, mikäli haluat palata kisa-alueelle vielä saman päivän aikana. Pidä pääsylippusi tallessa palaamista varten.

Mitkä ovat kisojen viralliset hashtagit sosiaalisessa mediassa?
Seuraa kisoja sosiaalisessa mediassa näillä hashtageilla:
#KymiRing #MotoGP #FinnishGP #FinlandTest

Voinko pysäköidä / yöpyä tapahtumassa matkailuautolla?
Alueella yöpyminen ei valitettavasti ole mahdollista, lähistöllä on kuitenkin caravan-alueita joissa voi matkailuautolla yöpyä. Esim. SF Caravan Kaakkois-Häme, Leininranta.

Mistä löydän majoitusta Lahdesta / Iitistä/ lähiseudulta?
Hotellimajoitusta löytyy sekä Kouvolasta (15 min päässä) että Lahdesta (35 min päässä).
Helpoin tapa kartoittaa vaihtoehtoja on Lahti Regionin hallinoiman vistilahti.fi -sivuston kautta, tarkemmin tietoa täällä: https://www.kymiring.fi/motogp/majoitus/

PYSÄKÖINTI

Missä sijaitsee moottoripyörien pysäköintialue?
Moottoripyörille on varattu pysäköintialue KymiRingin ja Valtatie 12 eteläpuolella kulkevalta Niinimäentieltä. Seuraa Bike Park -opasteita (teksti Bike Park ja/tai moottoripyörän kuva) saapuessasi valtatie 12 pitkin Lahden tai Kouvolan suunnasta. Lähempänä aluetta seuraa pysäköinnin ohjaajien ohjeita löytääksesi pyörällesi pysäköintipaikan. Pysäköintialue on asvaltoitu. Moottoripyörien pysäköinti on MotoGP-testitapahtumassa maksuton. Pysäköintialueelta on matkaa sisääntuloportille noin 1 km, jonka taitat mukavasti maksuttoman Shuttle-bussin kyydissä.

Missä sijaitsee autojen pysäköintialue?
Autojen pysäköintialue sijaitsee moottoriradan itäpuolella (Kouvolan puolella) aivan valtatie 12 vieressä Anhavastaintien varrella. Seuraa valtatie 12:lla Car Park -opasteita (teksti Car Park ja/tai auton kuva) löytääksesi perille. Autojen pysäköintialueelta on järjestetty shuttle -bussi kyyditykset radalle ja takaisin. Bussit kulkevat klo 9:30 – 19:00 välisenä aikana. Autoparkki maksaa 10 EUR / pv ja sisältää edellä mainitun bussikyydin alueelle. Pysäköinti maksetaan paikan päällä joko käteisellä tai pankkikortilla.

Taksit
Taksit ohjataan jättämään yleisö Welcome arean läheisyyteen, jossa pikaparkki saattoliikenteelle.

Onko alueella pyöräparkkia?
Jos saavut tapahtumaan polkupyörällä, jätä pyöräsi moottoripyörille varatun pysäköintialueen (Niinimäentie) yhteyteen varattuun polkupyöräparkkiin. Seuraa ”Bike Park” -opasteita löytääksesi perille. Pyöräparkki on maksuton.

Saavumme alueelle tilauslinja-autolla, kuinka toimimme?
Mikäli saavutte ryhmäsi kanssa paikalle tilausajoneuvoilla, ole yhteydessä viimeistään perjantaina 16.8.2019 info@lahtievents.fi tai 044 - 482 6343

Missä sijaitsee inva-parkki?
Liikuntarajoitteisille on varattu oma pysäköintialue niin läheltä KymiRingin tapahtuma-aluetta kuin mahdollista. Inva-parkki sijaitsee aivan sisääntuloportin (lipputarkastus ja turvatarkastus) vieressä. Inva-pysäköintialueelle pääset seuraamalla VT12:lta Car Park opasteita. Lähempänä moottorirataa seuraat inva-pysäköintitunnuksella merkittyjä mustia kylttejä. Inva-parkki on maksuton, mutta edellyttää inva-pysäköintitunnusta autossa. Inva-pysäköintialueelta on matkaa Fan Zone -alueelle vielä noin 300 metriä. Mikäli tarvitset apua kulkemiseen, henkilökuntamme auttaa ja vie perille tarvittaessa ns. golf-auton kyydissä.

Olen saanut VIP-lipun ja VIP-pysäköintiluvan - minne saavun?
VIP-pysäköintilupa oikeuttaa pysäköintiin Lähtösuoralla sijaitsevan VIP-alueen pysäköintialueella. Eli pääset ajoneuvollasi (auto tai moottoripyörä) suoraan VIP-alueelle. Seuraa VT12:lla Car Park -opasteita ja lähempänä moottorirataa VIP-merkillä varustettuja mustia opaskylttejä.
Mikäli saavut alueelle muuten, esimerkiksi bussikuljetuksellamme, sisääntuloportilla on varattu VIP-vieraille omat kyyditykset lähtösuoralla sijaitsevan VIP-alueen ja sisääntuloportin läheisyydessä sijaitsevan Fan Zone -tapahtumatori -alueen välillä.

KARTAT / TAPAHTUMA-ALUE

Milloin tapahtuma-alueen portit aukeavat?
Portit avautuvat klo 9:30. Testiajot ovat klo 10-17.

Mistä löydän aluekartan?
Tässä yleiskartta KymiRingistä MotoGP-testiajojen yhteydessä:

MotoGPtestiajo2019 kartta ver2

 Yleisön tapahtumatorin ja katsomo-alueen Fan Zonen tarkempi aluekartta löytyy välilehdeltä: https://www.kymiring.fi/motogp/fanzone/

Onko tapahtuma-alueen sisällä helppo liikkua paikasta toiseen?
Kyllä, alueella on selkeät opasteet, joiden lisäksi myös henkilökunta auttaa mielellään löytämään oikean suunnan. Huomioithan, että koko tapahtuma-alue ei ole asfaltoitu vaan osa kulkuväylistä on sorapohjaisia.

Pääseekö pyörätuolilla kaikille alueille? (Fan Zone, katsomoalue)
Pyörätuolilla pääsee liikkumaan kaikilla keskeisillä yleisöalueilla – katsomosta on varattu osio pyörätuoleille. Huomioithan, että kulkuväylät eivät ole asfaltoituja, vaan sorapohjaisia. Yleisöoppaat auttavat tarvittaessa siirtymissä.

TAPAHTUMA-ALUEEN PALVELUT

 

Onko tapahtuma-alueella narikkaa?
Narikkapalvelu sijaitsee Pääportin yhteydessä. Myös moottoripyöräkypärän ja ajovarusteet voi jättää narikkaan. Maksu käteisellä tai kortilla.

Miten toimitaan löytötavaroiden kanssa?
Kaikki löytötavarat toimitetaan tapahtuman infopisteeseen Pääportille, josta niitä voi tiedustella tapahtuman aikana.

Saako kisa-alueelta ostettua ruokaa ja juomista?
Alueella on useita erilaisia ruoka- ja juomamyyntipisteitä. Festival Zonen ruoka- ja juomatarjonnasta tarkemmin täällä: https://www.kymiring.fi/motogp/fanzone/

Pääseekö johonkin sateen sattuessa suojaan?
Yleisöteltta sijaitsee Fan Zonella.

Oheisohjelma?
Oheisohjelma Fan Zonella / stagella. Lisää oheisohjelmasta päivitetään heinäkuun aikana tälle sivulle: https://www.kymiring.fi/motogp/oheisohjelma/

FAN ZONE -YLEISÖALUE

 

Minkälainen melutaso alueella on, onko syytä suojata kuulo?
Melutaso voi nousta korkeaksi, jolloin on syytä suojata kuulo. Korvatulppia on saatavilla mm. liikkuvilta yleisöoppailta Fan Zonella.

Saako tapahtuma-alueella polttaa tupakkaa?​
Tupakointi-alueet on erikseen merkitty opastein. Muilla kuin merkityillä tupakointialueilla tupakointi ei ole sallittua.

Onko tapahtuma-alueella infopistettä?​
Infopiste sijaitsee Pääportilla sisäänkäynnin yhteydessä.

Mitkä maksutavat ovat mahdollisia tapahtuma-alueella?​
Käteis- ja korttimaksut.

Onko alueella ensiapupistettä?
Ensiaputeltta sijaitsee Fan Zonella. Aluekartta päivitetään yleisöinfo-sivuille ennen tapahtumaa.

SAAKO TAPAHTUMA-ALUEELLE TUODA?

 

Saako tapahtuma-alueella tuoda ampuma-aseita, päihteitä, ilotulitteita, soihtuja, teräaseita, monitoimityökaluja (joissa on terä), droneja, kuvauslennokkeja, huumausaineita, alkoholia, laserosoittimia, aerosoleja (palavia nesteitä)?
EI. Kaikki edellä luetellut ovat ehdottomasti kiellettyjä asioita ja esineitä tuotavaksi tapahtuma-alueelle.

Saako tapahtuma-alueelle tuoda kameran ja valokuvausvälineet?
Kameran tai valokuvausvälineiden tuomisesta kisa-alueelle ei-ammattikäyttöön ei ole rajoituksia, mutta on tärkeää etteivät välineet tai kuvaus häiritse ajajia tai yleisöä. Emme vastaa kameroiden tai välineiden säilytyksestä.

Voinko tuoda alueelle lemmikkieläimiä, esimerkiksi oman koiran?
Valitettavasti et. Koirat ja muut lemmikit on jätettävä kotiin tai hoitoon, koska alueella on kova meteli ja paljon ihmisiä. Opaskoirat ovat luonnollisesti tervetulleita tapahtumaan.

Saako tapahtuma-alueelle tuoda alkoholijuomia?
Ei, omien alkoholijuomien tuonti alueelle on kiellettyä.

Saako alueelle tuoda mainoskylttejä tai banderolleja?
Kaupallisia mainoksia ei, johtuen tapahtuman markkinointioikeuksista. Kannustuslakanoita ja muuta rekvisiittaa kyllä. Nämä eivät kuitenkaan saa sisältää rasistista, poliittista tai muuta syrjivää tekstiä. Myös muuhun häiritsevään käyttöön puututaan.

Saako tapahtuma-alueelle tuoda repun?
Kyllä. Varaudu turvatarkastukseen portilla ja jätä kotiin kielletyt tavarat.

Saako alueelle tuoda retkituolin?
Kyllä, saa tuoda. Raja kulkee ns. pilkkijakkarassa eli esim. puutarhatuoleja ja niitä isompia huonekaluja ei saa tuoda. Ns. ilmatuolit ja -sohvat sallittuja, mikäli eivät aiheuta häiriötä / turvariskiä.

Saako alueelle tuoda sadesäässä sateenvarjon?
Sateenvarjoja ei kerätä portilla pois sellaisen sään sattuessa. Suosittelemme sellaisen sään sattuessa ottamaan mukaan kertakäyttösadetakkeja tai -viittoja.