Ohjelma


KymiRingin moottorirata

Sama ohjelma molempina päivinä maanantaina 19.8. ja tiistaina 20.8.
Portit avautuvat klo 9.30
Kotimaiset ratamoottoripyöräilijät radalla klo 10.00-11.00
MotoGPTM -valmistajien testit klo 11.00-18.00

Portit sulkeutuvat klo 19.00

Ainutkertainen Suomen moottoripyörämuseon moottoripyöränäyttely

MotoGPTM -yleisöalue, Fan Zone, kokoaa MotoGPTM -fanit ja moottoripyöräihmiset yhteen hyvän ruoan, seuran ja ohjelman pariin. Suomen Moottoripyörämuseon isolla pisteellä yleisölle esitellään ainutkertainen, kokoelmana ennennäkemätön kattaus perinteisiä ratamoottoripyöriä 1930-luvulta aina 1980-luvulle saakka.

Esillä on yli 30 legendaarista TT-kilpapyörää. Joukossa mm. Jarno Saarisen ja Teuvo Länsivuoren moottoripyörät. Esillä olevia merkkejä ovat mm. AJS, Ariel, Benelli, Bimota, Bridgestone, Ducati, Gilera, Harley Davidson, Honda, Husqvarna, Kawasaki, Kreidler, Matchness, Montesa, Norton, Puch, Rudge, Seeley, Suzuki, Velocette, Vostok sekä Yamaha.
Ja mikä parasta. Useimpien pyörien omistajat ovat läsnä testiajoissa.

Muu ohjelma

MotoGP™ testiajojen tunnelmaa välittää yleisölle rautainen kolmen moottoriurheiluammattilaisen tiimi. Mikko Suursalmi vastaa VIP-alueen juonnoista sekä välittää tunnelmia varikolta. Moottoriurheilun Mertaranta, Aleksi Halén tempaa Kymiringin yleisön MotoGP™ tunnelmaan omalla viihdyttävällä tyylillään. Tiimiä vahvistaa pitkän linjan urheilutoimittaja ja selostajakonkari Peter "Pepe" Jürgens.

Fan Zonen tapahtuma-alueelle rakentuu ohjelmalava, jossa vierailee selostusten lomassa paljon mielenkiintoisia vieraita. Varikkotiimi välittää mielenkiintoisimmat tunnelmat kahden suuren videotaulun välityksellä alueella sijaitsevista kahdesta suuresta näyttötaulusta. Videoscreeneillä myös meillä ennen näkemätöntä MotoGP™ -sisältöä, LIVE-kuvaa varikolta sekä testien virallinen tulospalvelu.

Tapahtuma-alueen musiikista vastaa DJ All Jam eli alias Jani Unkuri, joka on nähty vuosien saatossa tuhansilla festareilla, juhlissa tai tilaisuuksissa.

VIP-alueen seremoniamestari Mikko Suursalmi

Aikoinaan motocrossin myötä sydämensä moottoriurheilulle menettänyt Mikko Suursalmi on toiminut pian 20 vuotta valtakunnallisessa radiossa, ja nykyisin häntä voi kuulla Radio Novassa. Mikko toimii myös FORE! -golflehden päätoimittajana, selostaa alppilajeja Eurosportilla sekä isännöi erilaisia tapahtumia ympäri Suomen.
MotoGP™ testiajoissa Mikko vastaa VIP-alueen juonnoista, sekä välittää tunnelmia varikolta. Iloisella ja humoristisella asenteellaan Mikko johdattaa VIP-vieraat MotoGP™ :n maailmaan ja pitää tunnelman katossa läpi testiajojen.

MotoGP™  juontaja intohimoinen moottoriurheilun monitoimimies Aleksi Halen

Moottoriurheilun Mertaranta, moottoriurheilija ja suosittu juontaja Aleksi Halén kohottaa MotoGP™ testiajojen tunnelmaa intohimoisella ja viihdyttävällä tyylillään. Hurjalla intensiteetillä selostava Halén tempaa KymiRingin yleisön mukaan MotoGP™ :n maailmaan. Mies on tuttu lukuisista moottoriurheilutapahtumista, kuten Neste Rallit, Supercross Tampere, Enduro MM  Heinola, Rallicross MM Kouvola ja kilpaileepa itsekin Rata-autoissa ja Endurossa. Aleksia voidaan kutsua todelliseksi motorsportihmiseksi ja huikeiden elämysten välittäjäksi!

 

Juontajatiimin moottoriuhrheilukonkari - Don Pepe

Peter "Pepe" Jürgens on suomalainen pitkän linjan urheilutoimittaja ja -selostaja, joka on toiminut viihteen ja urheilun saralla peräti 30 vuotta. Pepen selostusta on kuultu niin radiossa kuin TV:ssäkin ja konkari on selostanut mm. MotoGP:tä 7 vuotta – hän jos kuka tuntee lajin ja millaisia maistiaisia testiajot KymiRingin uudella radalla tarjoaa yleisölle. Moottoriurheilun parissa 14 vuotta työskennellyt Jürgens on SisuKlubin perustaja.